Contact

Vervanging bij ziekte

Wat doe je als je net hebt besloten om fors te investeren in je commercie en je meest belangrijke man in dat plan langdurig uitvalt?

De directeur van dit logistieke bedrijf twijfelde geen moment: hij belde Nextpage voor een vervanger van zijn zieke medewerker. Hij vond het risico namelijk te groot om niets te doen en de taken te verdelen over de achtergebleven MT leden. Daarbij: de afwezigheid zou zeker 3 maanden duren, maar dat was wel de meest optimistische inschatting. Kun je zolang een dergelijke belangrijke functie niet invullen? Hij vond van niet.

Er waren net 2 nieuwe  commercieel medewerkers aangenomen en het bedrijf had een gedegen plan gemaakt om de commerciële strategie om te gooien. De nieuwe medewerkers moeten begeleidt worden en het plan tot uitvoer gebracht. Wachten tot de zieke medewerker terug zou zijn van zijn ziekte zou te veel geld kosten. Veel meer dan de kosten van het inhuren van een interim professional met een commerciële achtergrond in de sector.

Onze man was in staat om de twee nieuwe medewerkers snel op te nemen binnen de organisatie. Samen met het “zittende” team brachten ze het commerciële plan tot uitvoer. Van slecht renderende klanten werd afscheid genomen, nieuwe, beter betalende klanten werden toegevoegd. Verborgen kosten werden op klantniveau zichtbaar gemaakt en daar werden tariefafspraken over gemaakt.

Uiteindelijk was de medewerker niet 3 maanden afwezig maar 8 maanden. Acht maanden waarin het bedrijf anders stil had gestaan, maar die nu ten volle benut zijn. En de zieke medewerker: die was blij dat zijn taken waargenomen werden en hij zich ten volle kon richten op zijn herstel.

Klantencases

Wat we ook gedaan hebben

Ondanks, of eigenlijk eerder ‘omdat’ dat we verder kijken dan de meeste anderen leveren we heel snel resultaat. We zullen niet over één nacht ijs gaan, maar als we eenmaal weten waar de oorzaken zitten gaat het gas erop.

Help!: ik wil een Interim Directeur

Een goede ondernemer is niet per definitie een goede directeur. Zeker in een groeiende onderneming

Future proof supply chain met hulp van een Interim Manager

De Corona crisis heeft voor blijvende impact op de supply chain van bedrijven gezorgd. Zo ook bij

Binnen 24 uur een Interim Transport Manager

Het water loopt de transportplanning over de schoenen, dan gaat dat huidige transport manager ook
phone-handsetcrossmenuchevron-downarrow-right Call Now Button linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram