q Help!: ik wil een Interim Directeur - NextPage
Contact

Help!: ik wil een Interim Directeur

Een goede ondernemer is niet per definitie een goede directeur. Zeker in een groeiende onderneming kan dat tot de nodige problemen lijden. De ondernemer wordt daarmee de remmende factor van het bedrijf.

Het getuigde van een enorme zelfkennis dat deze ondernemer deze conclusie over zichzelf wist te trekken toen hij bij ons kwam. Hij realiseerde zich dat als hij doorging op de ingeslagen weg het bedrijf het niet zou overleven. De resultaten liepen terug, zijn mensen liepen weg en zelf was hij ongelukkig in de rol die hij moest vervullen binnen het bedrijf. Hij zat niet in zijn kracht.

Bij ons intake gesprek met de klant werd duidelijk dat het bedrijf in een transitiefase zat. Door de groei van de afgelopen jaren was het voor de ondernemer niet meer mogelijk om het bedrijf te leiden zoals hij het de jaren ervoor had gedaan. Alle lijntjes kwamen bij hem, bij elk besluit had hij de definitieve stem. Mensen durfde zonder zijn goedkeuring geen beslissing te nemen. Zelfs niet op operationeel niveau. Er was wel een formele organisatiestructuur neergezet, maar een verantwoordelijkheidsstructuur ontbrak. De ondernemer zat tegen een burn out aan. Zo kon het niet langer doorgaan. Ook omdat de financiële resultaten hard naar beneden gingen.

Voor de opdracht hebben wij één van onze ervaren interim Directeuren ingezet. Zijn opdracht: neem de dagelijkse leiding van het bedrijf over, maak het bedrijf minder afhankelijk van de ondernemer, zorg voor een duidelijk verantwoordelijkheidsstructuur en verbeter het rendement.

Onze man heeft, m.b.v. schaduwmanagement van Bas, de volgende zaken doorgevoerd:

  • De organisatiestructuur is aangepast en gekoppeld aan duidelijke verantwoordelijkheden per afdeling
  • Er is een Management Team ingesteld die structureel en gestructureerd bij elkaar komt
  • Binnen het hele bedrijf wordt gewerkt met BILA's waarin gestuurd wordt op kwaliteit, rendement en verandering
  • Er zijn per afdeling 4 KPI's bepaald en ingericht waar op gestuurd wordt
  • Onder leiding van onze man heeft het bedrijf een duidelijke strategie opgesteld voor de komende jaren. Geen wollig verhaal, maar concreet en vertaald naar een actieplan voor het komende jaar.

Door structuur aan te brengen en te sturen op verantwoordelijkheden kwam er rust binnen het bedrijf. De Ondernemer zag dat leidinggeven ook op een andere manier kan. Hij hoeft zich niet met elk detail bezig te houden, mits hij mensen de verantwoordelijkheid geeft en ze hierin vertrouwt. Hij kreeg meer en meer het gevoel dat dit bij hem paste en zag wat het deed met zijn bedrijf, zijn mensen en het resultaat.

In onderling overleg is naar 7 maanden besloten dat onze interim Directeur de leiding weer zou overdragen aan de ondernemer. Na de overdracht heeft de ondernemer de werkwijze en aansturing volgens de Nextpage methodiek omarmt. Bas is nu zijn coach die hem ondersteund in zijn eigen transitie, van ondernemer naar ondernemende directeur.

Voor ons dus weer het heerlijke gevoel van een niet normaal geslaagde opdracht.

Klantencases

Wat we ook gedaan hebben

Ondanks, of eigenlijk eerder ‘omdat’ dat we verder kijken dan de meeste anderen leveren we heel snel resultaat. We zullen niet over één nacht ijs gaan, maar als we eenmaal weten waar de oorzaken zitten gaat het gas erop.

Future proof supply chain met hulp van een Interim Manager

De Corona crisis heeft voor blijvende impact op de supply chain van bedrijven gezorgd. Zo ook bij

Binnen 24 uur een Interim Transport Manager

Het water loopt de transportplanning over de schoenen, dan gaat dat huidige transport manager ook

Extra capaciteit zomerperiode

We werden gebeld door een Operationeel Directeur van een Logistiek Dienstverlener in het zuiden van
phone-handsetcrossmenuchevron-downarrow-right
Call Now Button linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram