Hoezo

'taken erbij doen is normaal'.

Of het nu gaat om een grote strategische verandering of een tijdelijke vervanging door zwangerschap: dat doe je er niet even bij!

Oplossingen.

Daar houden we van. Daarom kunt u ons elke dag van het jaar bellen als u met één van de volgende zaken worstelt:

Rendementsvraagstukken

Het rendement in uw bedrijf staat onder druk. U heeft al verschillende dingen geprobeerd maar het lukt niet het tij écht te keren. Wat zijn de juiste knoppen om aan te draaien? En hoe doe je dat? Wij hebben de antwoorden.

Interim

“Zo, het plan is klaar. Succes!” Zo gaat het vaak. En zo gaat het altijd fout. Want je organisatie moet het plan wel uitvoeren. Maar dikwijls zit juist daar het probleem. Dus hebben wij een netwerk aan ervaren interimmers. En hebben we de man of vrouw voor u die past in uw organisatie. En die wél zorgt dat dat plan van papier komt.

Projecten

“Projecten lopen altijd uit.” Die zin horen we vaak en wordt uitgesproken alsof het een feit is. Maar het is evenmin een feit als de bewering dat “projecten altijd duurder zijn dan begroot.” Wij managen deze projecten graag voor u. Zodat ze op tijd en binnen budget worden afgerond. Of we trekken uw lopende project vlot en zetten het op de rails.

Turnaround

Nee, niet dat liedje van Bonnie Tyler. Wij bedoelen een veranderingstraject voor een organisatie. Want het roer écht om gooien als directie of eigenaar valt niet mee. Je loopt tegen weerstand aan. Van uzelf of juist van uw mensen. U weet dat het moet, maar hoe? Geen zorgen. I’ll be there for you. Nee, niet dat liedje van Friends.

Onze niet normale werkwijze.

In de afgelopen jaren hebben we een eigen werkwijze ontwikkeld die zichzelf bij meer dan 100 klanten heeft bewezen. Daarin slaan we nooit stappen over, want een shortcut is de snelste weg naar een mislukking. Hoe die werkwijze er precies uitziet is topsecret, dat begrijpt u. Maar onderstaand ziet u de principes.

1. Analyse first

Wij beginnen met een grondige maar niet normaal snelle analyse van de situatie. U heeft een probleem. Wij gaan op zoek naar de échte oorzaken. Daarbij kijken we niet alleen daar waar u denkt dat de oorzaak is, maar ook op andere plekken. Zo krijgen we een beter begrip van het probleem, maar ook meteen gevoel bij de organisatie die het op moet lossen.

2. Volle breedte

In die analyse kijken we in de volle breedte naar uw organisatie. Denk daarbij naast de gebruikelijke parameters ook aan processen en structuren, afspraken en verantwoordelijkheden, mensen en systemen. Dat lijkt meer werk, maar is uiteindelijk minder werk. En leidt tot de echte inzichten die niet alleen nodig zijn voor een goed plan, maar ook voor een goede uitvoering daarvan.

3. Plan

Vervolgens leggen we alles vast in een plan. En dat is niet een dik rapport van 100+ pagina’s met ingewikkelde termen, maar een leesbare en duidelijke presentatie. Zodat u niet hoeft te zoeken naar wat er nou precies moet gebeuren, maar het gewoon kunt lezen. Onthouden. En navertellen.

4. Pragmatisch

Dat plan moet wel pragmatisch zijn. Oftewel: uitvoerbaar. U wilt niet weten hoe vaak wij plannen ‘uit het boekje’ tegenkomen. Maar het probleem met plannen uit het boekje is dat ze vaak slecht werken in de praktijk. Wij hebben meer met plannen die werken

5. Realisatie

We laten u niet zitten met dat plan. We helpen u om de organisatie mee te nemen en mee te krijgen in de broodnodige verandering. Op welke manier dat is hangt af van de aanwezige skills en resources. Zijn de skills en de handjes aanwezig dan zorgen we dat iedereen weet wat er moet gebeuren - en dat ze dat gaan doen. Zijn ze er niet dan kennen we altijd wel iemand.

6. Begeleiding

Niet zelden blijven we daarna betrokken bij de opdrachtgever. En zitten we periodiek met de directeur of de directie. Om te bespreken hoe het gaat. De koers scherp te houden. En bij te stellen waar nodig. Want verandering is een constante.

phone-handsetcrossmenuchevron-downarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram