Onze interimmers
Contact

Opvolging familie bedrijf

Vader wilde zijn bedrijf overdragen aan zijn twee zoons, maar hij wist niet wie van beide de beste algemeen directeur kon zijn. Koos hij voor de ene, dan passeerde hij de ander. Hij wilde dus niet alleen het beste voor zijn bedrijf, maar ook voor zijn gezin.

Wat er speelt

Een van onze partners met zeer veel ervaring in familiebedrijven kreeg de vraag om dit probleem mede op te lossen. Hij interviewde vader en beide zoons separaat van elkaar en vroeg naar hun ambities, twijfels en zelfs hun voorkeur in deze. In een gezamenlijk gesprek bespraken ze de koers die het bedrijf moest varen en de ontwikkelingen waar het bedrijf op korte termijn voor stond. Die bleken enorm. De omzet groei was meer dan 25%. Er werden diverse grote nieuwe klanten geïmplementeerd en er werd fors uitgebreid in onroerend goed.

Competentieprofiel

Samen met vader en zoons werd een zeer uitgebreid profiel geschetst voor de functie van algemeen directeur gebaseerd op de competenties en het gedrag dat voor deze functie nodig is. Toen iedereen akkoord was met het functieprofiel dat enkele pagina’s besloeg werd een onafhankelijk psychologisch adviesbureau gevraagd beide broers op basis van dit profiel te testen.

Beste resultaat voor iedereen

Uit de test kwam duidelijk naar voren dat weliswaar de ene broer geschikter was dan de andere, maar ook dat die zoon te jong en te onervaren was om het bedrijf in deze roerige tijd te leiden als eindverantwoordelijke. Op basis van hetzelfde profiel vonden we een ervaren algemeen directeur die nu het bedrijf voor een aantal jaren zal gaan leiden. Vader en Nextpage zitten nu in de raad van advies.

Klantencases

Wat we ook gedaan hebben

Ondanks, of eigenlijk eerder ‘omdat’ dat we verder kijken dan de meeste anderen leveren we heel snel resultaat. We zullen niet over één nacht ijs gaan, maar als we eenmaal weten waar de oorzaken zitten gaat het gas erop.

Verkoop afdeling Oost Europa

Vanuit strategisch oogpunt en focus heeft Ploeger Logistics besloten haar afdeling Oost Europa te

Overdracht transportactiviteiten

Elgersma Logistiek uit Harderwijk besloot te stoppen met alle transportwerkzaamheden voor haar
phone-handsetcrossmenuchevron-downarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram